Genele, ca orice fir de par, e normal sa cada si sa fie inlocuite de alte fire noi. Produsele mascara sau folosirea clestelui de intors genele poate accentua caderea acestora. Este important de stiut ca genele au un ciclu de crestere diferit fata de firele de par de la nivelul scalpului. In afara de rolul mecanic de protectie al ochiului acestea sunt considerate un simbol al frumusetii fiind poate cea mai atractiva parte de la nivelul fetei.

Ciclul de viață al genelor noastre naturale este în medie de 60-90 de zile, sunt și persoane norocoase al căror ciclu poate depăși 100 de zile.

Cele trei etape ale cresterii genelor sunt stadiul anagen in care genele sunt scurte iar aceasta faza dureaza intre 35-40 de zile. In acest moment firul nu va cadea decat daca este smuls. A doua faza, catogen reprezinta faza de tranzitie in care genele nu mai cresc iar daca geana cade pe parcursul a celor 2-3 saptamani a acestei faza nu va mai creste decat dupa ce faza de catogen se incheie. Ultima faza numita telogen este etapa in care cad cele mai multe gene fiind numita si faza de odihna a genelor.

Este important de stiut ca indiferent de faza in care genele au cazut acestea vor creste din nou. Perioada in care vom avea o geana noua depinde insa de momentul in care aceasta a fost pierduta.
Ciclul de creștere al genelor mai este influențat de schimbarea anotimpurilor, astfel primăvara și toamna ne cad mai multe gene decât de obicei, de dereglările hormonale, de stres, de carențele de vitamine și de unele medicamente.

O dieta sanatoasa cu o nutritie adecvata va ajuta desigur la cresterea genelor si intarirea firului de par. S-a demonstrat ca o dieta bogata in proteine si vitamine va duce la obtinerea unor gene frumoase si sanatoase. Alimentele recomandate sunt: peste, oua, fasole, soia si iaurt.

Exista si produse cosmetice care ajuta la regenerarea genelor. Serul de crestere stimuleaza cresterea si alungirea genelor, indesirea si ingrosarea firului si deasemenea hraneste, hidrateaza si regenereaza fibra firului. Se poate face acasa un ser regerator din produse naturale .
Reteta regenerare gene “homemade” : lapte de cocos bio aplicat pe doua dischete aplicate pe zona ochiilor, timp de actionare 10 min.

Produsele de regenerare a genelor sunt indicate femeilor care doresc sa faca o pauza de refacere a genelor.

Aveti grija de ochii dumneavoastra folositi produse de gene profesionale si testate dermatologic.

Cu drag,
Secret of Barbara by Raluca Sandu